Internát
Internát
Internát
Stravování

Stravování

Ceny stravného platné od 1. 1. 2012, stanovené finančním normativem na nákup potravin, podle vyhlášky o školním stravování č. 107/2005 Sb., ve znění vyhlášky č. 463/2011Sb..

  

Věk Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Celkem
do 6 12,00 8,00+4,00* 22,00 8,00 17,00 71,00
7 - 10 13,00 11,00 28,00 8,00 22,00 82,00
11 - 14 14,00 11,00 30,00 8,00 24,00 87,00
15 a více 15,00 10,00 32,00 8,00 29,00 94,00

*pitný režim

 

Do věkových skupin jsou strávníci zařazováni na dobu celého školního roku, ve kterém dosahují věku podle skupin.

 

Telefon a mail vedoucí školního stravování:

( +420 576 809 834                             ) jen SMS +420 775 294 562

Email     sramkova(zavináč)val(pomlčka)mez(tečka)cz

Strava lze odhlásit do 11:00 hod. pracovní den před odhlašovaným dnem.

 

Od 13. 12. 2014 nabylo účinnost Nařízení EU 1169/2011, kterým vzniká školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

 

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají
legislativnímu označení dle směrnice 1169/2011 EU:

 

  1.  Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (jedná se o všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Konkrétní obsah alergenu ze skupiny 1 a 8 sdělí personál kuchyně na vyžádání.

Top